De Proefplaats biedt workshops, trainingen, presentaties en retraites rondom persoonlijke ontwikkeling, identiteitsvorming en zingeving. Om erachter te komen wie je bent en wat je belangrijk vindt. Om elkaar te ontmoeten, te inspireren en nieuwe verbanden te creëren.

In onze samenleving is het vandaag de dag normaal dat je zelf je leven en identiteit vorm geeft. Wat vind je zinvol? Hoe wil jij je leven leven? Welk gewoonten en rituelen helpen je in het dagelijks leven? Wat geeft jou houvast? Waar geloof je in? En wat zorgt ervoor dat je gezond blijft? De Proefplaats helpt je jouw antwoorden te vinden.

Voor professionals worden workshops aangeboden rondom professionalisering, stressreductie, vitaliteit, persoonlijk leiderschap, empowerment, samenwerken en inspiratie biedt De Proefplaats programma’s op aanvraag. Alle workshops, trainingen, presentaties en retraites zijn te boeken op een mooie buitenlocatie of op eigen locatie. Programma’s najaar 2018:

workshops | cursus | retraite

I:DEE Identiteit, Dans en Eigenheid

Kunstproject voor jongvolwassenen (17-24 jaar)

Onderzoeken wie je bent. Weten waar je voor staat. Hoe laat jij jezelf aan de buitenwereld zien?Als je als jongvolwassene hier een veilige en herkenbare basis in legt, heb je daar zowel nu als later veel profijt van. Dit kunstproject biedt ruimte aan jongvolwassenen om op een creatieve en speelse manier vorm te geven aan eigen identiteit.

Het durven openstellen en laten zien wie je bent, geeft ruimte aan de ontwikkeling van eigenzinnigheid, zelfvertrouwen, creativiteit en communicatieve vaardigheden.

Afmaken waar je aan begint en doorzetten op momenten dat het spannend wordt. De kracht van kwetsbaarheid en vertrouwen op jezelf. Dit weekend:

∴ ontdek je wat je belangrijk vindt en waar je voor wilt staan;

∴ ga je aan de slag met creatieve oefeningen met dans, muziek en theater;

∴ leer je meer over jezelf in verhouding tot anderen en de wereld.

Wanneer? 28-30 september 2018

Waar? in Utrecht in Theaterhuis De Berenkuil

Prijs? €75,- p.p. voor 3 dagen

Aanmelden: www.deproefplaats.nl


Take a Break!

Verdiepingsweekend voor studenten

Heb je ook het gevoel dat je wordt geleefd? Het gevoel dat je werk nooit af is en dat er weinig tijd is om tot rust te komen? Je wilt goed presteren, iedere maand rondkomen en je sociale contacten onderhouden. Kom je eigenlijk nog wel aan jezelf toe?

Iedereen heeft tijd nodig om op te laden. Even stil staan en overzicht creëren. Dit verdiepingsweekend biedt studenten een fijne omgeving om helemaal bij jezelf te komen. In het weekend:

  • ∴ ga je aan de slag met oefeningen vanuit filosofische en psychologische traditie;
  • ∴ ontdek je wat er allemaal in je leeft en welke ballast je kunt loslaten;
  • ∴ leer je om meer vanuit innerlijke rust je verantwoordelijkheden en activiteiten op te pakken.

Wanneer? 12-14 oktober 2018

Waar? in Cothen (25 km van Utrecht)

Prijs? €65,- p.p. voor 3 dagen

Aanmelden: www.deproefplaats.nl