Jongerenbegeleiding door ervaringsgericht leren. Franck & Fruitig bereidt zich voor op een 4-weken wandelprogramma om jongeren te stimuleren hun situatie aan te pakken en inzicht te krijgen in hun problematiek. Jongeren die vastlopen in de reguliere hulpverlening worden in het programma uitgedaagd hun eigen (negatieve) gedrag onder de loep te nemen. Weg van hun bekende omgeving, gaan ze met rugzak en tent op pad in Zuid Frankrijk om letterlijk afstand te kunnen nemen van hun thuissituatie.

Ervaringsgericht leren

Door nieuwe ervaringen kunnen jongeren zichzelf ontdekken. De fysieke uitdaging en natuurlijke omgeving nodigen uit om na te denken en dragen bij aan een versneld groeiproces en gedragsverandering. Zonder toegang tot moderne technologie en media, is er weinig afleiding in de buitenlucht (‘wandelen is saaiiii!’). Dat zorgt ervoor dat ze daadwerkelijk te tijd en rust hebben te reflecteren.

Het concept ‘ervarend leren’, is gebaseerd op de leercyclus van Kolb (1984). Leerervaringen vinden plaats op emotioneel, fysiek, cognitief en moreel niveau. Centre Aurillange France heeft al 30 jaar ervaring met het begeleiden van jongeren in Zuid Frankrijk. De organisatie is erkend door de Nederlandse Inspectie Jeugdzorg én door de Franse overheid.

Klik hier voor meer informatie.

Vertrek staat gepland op 26 november a.s. Dat zal best koud worden! En super gaaf ook! Vier weken lang buiten spelen. Ik zie er naar uit!

Floor

22/11/12; Door bureaucratische processen bij de Franse overheid is de wandeltocht helaas verplaatst naar voorjaar 2013. Zo jammer! Weer uitpakken dus.