Verhaal van een pelgrim

“Na de Camino was ik behoorlijk uit mijn doen, dáár heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. Na Santiago had ik tien dagen nodig om me van Spanje los te weken. Thuis aangekomen was er maar één gedachte; een verlangen terug te keren naar de Camino. Dat ik weer aan de Camino begin staat vast. De vraag is: wanneer?

Nu vijf maanden na terugkomst kan ik de balans opmaken en dat is dat ik eindelijk voor mezelf ga. Het betekent dat ik ga scheiden. Een scheiding die ik vaak heb en had gewild, maar waarvoor ik nooit de moed heb gehad. Niet dat Floor me moed heeft ingepraat, ook heeft ze me er niet van willen weerhouden. Dat is wel één van haar krachtige eigenschappen; niet oordelen of een richting insturen.

Na 30 jaar huwelijk is een scheiding nieuw voor mij en dat brengt verwarring en chaos met zich mee. Floor heeft me ondersteund om de verwardheid om te buigen naar helderheid, daarin is ze doortastend. Een andere sterke troef van Floor is om te luisteren. En te luisteren op een bijzondere manier. Wat ik nog niet bij veel mensen heb meegemaakt, is haar vermogen om tussen de regels door te lezen (horen). Deze eigenschap streelt haar.

Door haar fijne manier van gespreksvoering is het voor mij altijd een openbaring dat ik heel diep kan gaan zonder er een kater aan over te houden, maar het altijd als een opluchting te ervaren.

Omdat Floor is begonnen de weg naar Santiago per fiets af te leggen en dit in stukken te voltooien de komende tijd, staat ze open voor al het goddelijke en spritituele dat er kan gebeuren op deze weg. Dat zal haar begrip voor de pelgrims alleen maar helpen met de meest uiteenlopende vragen.

Iedereen die de Camino loopt, heeft uiteenlopende ervaringen die helder kunnen zijn, maar ook vragen kunnen oproepen. Voor verheldering van deze vragen kan ik Floor aanbevelen, die je zeker een stuk ‘op weg’ helpt.”

Een Pelgrim

 

© Franck & Fruitig 2020 | Relatieproblemen oplossen
Alles wat je nodig hebt, is er al.