Nederlanders hebben een hoge arbeidsethos. We werken hard aan de economische welvaart. Presteren is een belangrijke maatstaf geworden; we vinden dat we op alle vlakken -thuis en op het werk- succesvol moeten zijn.

Omdat we veel willen en alles goed willen doen, ontstaat stress en tijdsdruk. Stress vormt een zware aanslag op je leven én je lichaam. Goede zelfzorg en zelfreflectie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet overbelast raakt. Want wie in een burn-out terecht komt, is nog veel verder van huis.

Meer uren in een dag

Zou dat een goede oplossing zijn? Meer uren in een dag krijgen we niet, maar we kunnen op verschillende manieren beter leren omgaan met tijdsdruk. Hoe stel je je prioriteiten? Wat is belangrijk voor je? Welke keuzes maak je op een dag? Antwoorden op deze vragen hoeft niet perse te leiden tot minder stress. Hoe kan jij er voor zorgen dat je op een ontspannen manier de dingen kan  doen die je wil doen?

 

Heb je er weleens aan gedacht wat in jezelf kan vinden in de stilte?

 

Leg jezelf eens onder de loep

Als je iets wil veranderen, moet je naar jezelf kunnen kijken. Je moet bereid zijn om jezelf, je waarden en je overtuigingen te onderzoeken om te ontdekken hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Dat verdien niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen thuis of op het werk. Je zult zien dat als jij lekker in je vel zit, je omgeving daar ook van profiteert.

Wil je je laten inspireren hoe je gezond en vitaal kan leven en werken?

Heb je behoefte aan verdieping, onthaasting of verstilling?

Gun jezelf dan eens bewust bij stil te staan. Schrijf je in voor een workshop of retraite die je op weg kunnen helpen en die je inspireren dezelfde dingen met andere ogen te bekijken.

 

30 oktober: Leren Loslaten

Moet jij veel van jezelf? Frustreer jij je ook zo als iets niet loopt zoals je wilt? Of moet je het leven opnieuw uitvinden na een onverwachte of verdrietige gebeurtenis? Belangrijk is om eigen meester te worden in je gedachten- en gevoelswereld om je niet te laten frustreren.

In deze workshop krijgen deelnemers inzicht in de functie van emoties en leren ze naar hun gevoelens te kijken, zodat er inzicht ontstaat in eigen gedrag en gedragsalternatieven.

Waar? In hartje Utrecht bij De Proefplaats.

Welke tijd? 19.00 – 22.00

Wat kost het? € 25,- inclusief koffie en thee

Meer informatie en inschrijven? Klik hier.

______________________________________________________________________________________________________

23-26 oktober: Retraite ‘Zin in werk’

Een lang weekend weg uit de drukte van het dagelijkse werk, van de routines, de sleur, de to-do-lists, de onafgemaakte klussen die je achtervolgen. Op zoek naar de inspiratie van waaruit je je werk doet. Vind nieuwe antwoorden in jezelf in rust en stilte.

In deze retraite werken we met verschillende werkvormen en oefeningen als meditatie, yoga, stiltewandelingen, beeld en muziek, individuele en groepsgesprekken.

Waar? In Havelte bij Meeuwenveen.

Welke tijd? 23 oktober 16:00 – 26 oktober 17:00

Wat kost het? € 575,- inclusief 3 overnachtingen op 1-persoonskamers en maaltijden.

Meer informatie en inschrijven? Klik hier.

__________________________________________________________________________________

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Floor via 06 31755588 of floor@franckenfruitig.nl.